iPhone X se ne puni ili je zapeo na 80% baterije? Evo kako to popraviti

Mnogi se korisnici žale da njihov iPhone X ne puni preko 80% kapaciteta baterije. Čini se da korisnici misle da njihov telefon ima neispravnu bateriju i da je zapela na 80%. Ali to je zapravo softverska značajka vašeg iPhonea X za produljenje vijeka trajanja baterije.

Međutim, prilično je uobičajeno da vaš iPhone X postane topliji tijekom punjenja postaje previše toplo, softver na telefonu ograničava kapacitet punjenja baterije na 80 posto. To osigurava sigurnost baterije kao i unutarnjeg hardvera uređaja. Kada se temperatura vašeg telefona vrati na normalu, on se nastavlja s punjenjem.

Kako popraviti iPhone X koji se ne puni preko 80% baterije

Kada se vaš iPhone X ne puni ili je zapeo na 80% baterije, velika je vjerojatnost da postaje vruć.

  1. Isključite svoj iPhone X iz kabela za punjenje.
  2. Isključite ga, ako je moguće, ili jednostavno ponovno pokrenite i ostavite u mirovanju 15-20 minuta ili dok se temperatura telefona ne vrati na normalu.
  3. Kada temperatura padne, ponovno spojite svoj iPhone X na kabel za punjenje. Sada bi se trebao napuniti do 100 posto.

Ako se to nastavi događati na vašem iPhoneu, možda biste željeli istražiti druge uzroke problema s pregrijavanjem vašeg telefona.

Savjet: Kad god otkrijete da se vaš iPhone pregrijava bez ikakvog razloga, ponovno ga pokrenite odmah. To će zaustaviti bilo koju uslugu/aktivnost koja uzrokuje pregrijavanje vašeg iPhonea.